Ki-terapi omfatter

De viktigste elementene i Ki-terapien, foruten de naturmedisinske diagnosemetodene, er urteterapi, akupunkturlære og kostveiledning.

Urtemedisin, kinesisk medisin, akupunktur, moxa, ørelysbehandling, matintoleranse, ernæring, auriculoterapi, neglediagnose er alle en del av Ki-terapi.


Ki betyr

Den helhetlige naturmedisinske ki-terapien har sitt grunnfeste i tradisjonell kinesisk medisin (TCM). Ordet “ki” er en fornorsking av det kinesiske “chi”, som står for livsenergi.

I kinesisk medisin er livsenergi den energien som styrer alle livsprosesser.


Ki -terapeuten

Ki-terapeuter utøver allmenpraktiserende naturmedisin, hvor urtemedisin og kostholds- og ernæringsveiledning er i fokus.

I tillegg anvender de naturmedisinske diagnostiseringsmetoder, og forskjellige akupunkturteknikker blir brukt som støtteteknikker.

Ki-terapeuter er opplært i å bruke både puls-, tunge-, ansikts-, negle- og irisdiagnose for å finne ut årsaken til helseproblemer.

Diagnostisering av intoleranser samt livsveiledning i forhold til dette er også en del av Ki-terapien.


Slik kan en behandling foregå

Gjennom helhetlig tilnærming tilstreber terapeuten å identifisere underliggende årsaker til sykdommer og stimulere naturlige helende prosesser i kroppen.

Behandlingen starter som regel med en avgiftningsfase, for å fjerne slagg- og avfallsstoffer som har hopet seg opp over tid.

Mange velger også å sjekke matintoleranser før avgiftningen. En enkel blodprøve tester fra 80 matvarer. Les mer om dette under Herba Plus.

Siden vil man sette i gang tiltak for å styrke ulike organfunksjoner og gjenopprette en normal fysiologisk balanse. Ofte dreier det seg om et svekket immunforsvar, slik at man trenger å benytte naturmidler som styrker immunforsvaret, og eliminere ting som svekker det.

Finn mer informasjon om Ki-terapiskolen og Herba Plus på www.herbaplus.no