• Dra deg selv i øret!

  Selvom det er massasjebehandlinger som jeg driver mest med, bruker jeg også ulike tilleggsbehandlinger. Det kan være fint å bruke øreakupunktur for å hjelpe kroppen litt ekstra.

  Det var den franske legen Paul Nogier som oppdaget etter langvarig arbeid av ørebrusken at den kunne sees som en avbildning av et foster opp/ned. Slik fant han det fullstendige bildet av kroppens soner i øret. Han offentliggjorde sine resultater på en kongress i Paris i 1955 og etter det ble kunnskapen spredd til mange land.

  Klikk her for å se mer

 • Den livsviktige pusten

  Glemmer du å puste?

  Holder du pusten?

  Du er ikke alene.

  Mange har det så travelt i hverdagen at det går utover pusten og det kan gi uønskede følger.

  En ting som skjer når vi går rundt og holder pusten og puster overfladisk er at vi ubevisst løfter skuldrene for å få plass til luften høyere opp.

  Klikk her for å se mer

 • NADA-behandling

  Jeg bruker gjerne denne behandlinga på personer som kommer fordi de er urolige og hvis de har for mange tanker som svirrer. Det er godt å ligge i 30-40 min med disse nålene i øret.

  NADA-behandling ble i utgangspunktet utviklet med tanke for å lindre alle de fysiske og psykiske plager i avrusing av alkohol og narkotika, samt nedtrapping av medisiner.

  Med årene har man funnet ut at dette programmet (5 nåler i hvert øre) kan brukes til langt mer enn det.

  Fysisk: skjelvinger, svetting, kramper, diare/forstoppelse, hodepine, hjerteklapp, kvalme/oppkast, nysing

  Psykisk: uro, aggresjon, irritasjon, panikkanfall, søvnløshet, depresjon, mareritt

  Letter også: PMS-plagaer og andre hormonelle forstyrrelser. Dessuten minskes trangen etter alkohol, narkotika, sukker, mat, koffein.

  Her ser du fem punktene.

 • KiFlow-test

  Kanskje har du vært hos legen og fått til svar at alt er i orden, blodprøvene dine er fine og andre tester er OK.

  Det er jo bra, men kanskje føler du deg ikke helt frisk likevel.

  Kanskje har du diffuse plager, men tenker at det har med alderen å gjøre eller at du ligner på mor eller far, for de hadde det også slik som deg.

  Du har trolig hørt om yin og yang, universets motsetninger og balanse.

  Organuret er en viktig del av den tradisjonelle kinesiske medisin (TCM ) og brukes til å vise kroppens døgnrytme.
  Feil i kroppens døgnryme kan skape problemer.

  Ubalanse i organet eller meridianen kan merkes som symptomer i den mest aktive perioden, feks hvis man våkner på bestemte tider på natta.

  Femelementsteorien er et viktig prinsipp i TCM og settes i sammenheng med organer, kroppsdeler, muskler, følelser og årstider.

  Det kan være vanskelig å finne ut hvor i kroppen blokkeringene dine sitter, men ved hjelp av KiFlow får vi testet organenes energi og energiflyt.

  Programmet viser hvor det er blokkering og anbefaler riktig behandling.

  Dette er en test jeg sterkt vil anbefale deg å prøve hvis du føler at det er noe som ikke stemmer.

  Les gjerne mer om KiFlow under Behandlinger her på hjemmesida mi.
  Gå til onlinebookingen min og bestill en test, gjerne samtidig som du bestiller en massasjebehandling.

   

 • Nakkeslynge

  I den korte videoen nedenfor ser du en kunde som legger seg til rette i nakkeslynga. Hun ligger på golvet med hodet såvidt over golvet. Du kan tro det er godt å nesten føle at det 5-6kg tunge hodet bare svever!

  Trenger du å myke opp nakken? Legg deg i nakkeslynga med hodet såvidt over golvet og ca 30-40 cm vekk fra veggen. Det skal kjennes behagelig og lett for nakke og hode. Pust rolig mens du kjenner at nakken blir lengre og lengre. Du kan ligge her i 5-15 min som en start på en massasjebehandling. Si gjerne i fra når du kommer på behandling om du vil starte med å ligge på golvet.

  Ta det rolig når du reiser deg igjen. Det er vanlig å bli litt ør og svimmel idet du reiser deg.

  Målet med øvelsen er å la hodet bli trukket lett bakover slik at nakken blir lang. Dette vil redusere spenningene på baksiden av nakken, og lar deg slappe av i nakkemusklene.

 • Favorittdag!

  “Hvilken dag er det?

  Det er i dag, svarte Nasse Nøff.

  Min favorittdag, svarte Ole Brumm”

  Det er viktig å huske på at det er her og nå, i dette sekund, vi lever! Det er lett å tenke framover i tid eller bruke tid på å grue seg til i morgen. Bare det blir fredag…., når sommeren kommer…., jeg skal bare, bare, bare…

  Ønsker du deg forbi en stresset periode, kan du heller ta grep for å få has på stresset. Massasje er en god ting i så måte! Ta deg egentid, lær deg å ha fokus på pusten. Har du kjent hvor godt du puster ute på tur?

  Som massør jobber jeg daglig med å løse opp spenninger i trente og utrente kropper. Selv en toppidrettsutøver trenger massasje! Mange har stillesittende jobber, og muskelknutene hoper seg opp i takt med stresset. Så er det de som er syke eller av ulike grunner blir værende inne og sitter mye i ro.

  I videoen under ser dere en eldre kar jeg møtte som er ute 5-6 dager i uka, året rundt. Han trimmer i 10 min til 1 time. En gang friluftsmann, alltid friluftsmann!

  Jeg inspirerer deg gjerne hvis du sliter med å komme deg over dørstokken. Forandringer skjer ikke av seg selv. Kanskje bor du så nært Vår Helse at du kan ta deg en gåtur til massasjebehandling?

  Si som Ole Brumm at dagen i dag er din FAVORITTDAG!

 • Vitaminboost

  Per 100 g inneholder:

  • Appelsin inneholder 54 mg c-vitamin
  • Spinat inneholder mye a-vitamin, 54 mg c-vit og 4,5 mg jern
  • Kiwi inneholder 59mg c-vit og 290 mg vitamin K

   

 • Koppingmassasje

  Stram setemuskulatur? Øm etter hardtrening? Muskelsmerter og opphopninger? Veldig mange av mine klienter får koppingmassasje på en vanlig massasjetime. Gjør såååå godt!

 • Gua Sha

  Gua Sha er en eldgammel skrapeteknikk som er en behandlingsform innen Tradisjonell Kinesisk Medisin( TCM) Skrapen jeg bruker er laget av bøffelhorn. Jeg har også en i jadestein. Jeg bruker Gua Sha der det er store stagnasjoner i nakke og rygg. Videoen viser ryggen til en av mine klienter.

 • Koppingmassasje

  Massasje med kopping er noe jeg bruker daglig. Det foregår slik at jeg med koppen skaper undertrykk og et vakum som gjør at koppen suger seg fast i huden. Koppen dras fram og tilbake over områdene som skal behandles, og på den måten blir det en slags dyp bindevevsmassasje.

  Koppene kan også stå i ro på utsatte steder, som på bildet under. Det er vanlig at man får blåmerker av behandlingen. Anbefaler ikke å ta solarium før blåmerkene er borte. Det kan ta en uke før de blir borte og er da et tegn på stagnasjon i det aktuelle området.Setemusklene er store og trenger ofte hjelp til å få satt i gang blodsirkulasjonen. Du blir varm på områder som vanligvis er kalde.

  Kopping kan brukes både ved muskel- og leddsmerter eller mot hodepine på grunn av at det fører til økt blodsirkulasjon. På steder der det er væskeopphopninger i huden er det også egnet. På appelsinhud/ cellulitter brukes også kopping for å sette i gang blodsirkulasjon.

  Koppingmassasje står ikke som egen behandling i bookingen, men spør gjerne om å få kopping hvis jeg ikke gjør det automatisk i løpet behandlingen.

  Koppingkoppene finnes både i glass og i plast.