Aromaterapi

For deg som vil ha en lettere massasje enn fysiopati er aromaterapi verdt å prøve.

Aromaterapi er spesielt egnet for lidelser som: Stress, angst, depresjoner, smerter i muskler, reumatiske plager, fordøyelsesbesvær og kvinneproblemer (PMS) m.m KIlde: NOU 1998:21

Ved hjelp av klassisk massasje og velduftende eteriske oljer vil terapeuten bidra til å løse opp spenninger, gi bedre helse og en følelse av velvære.

Oljene

Eksempel på oljeblandinger som brukes i massasjebehandlinger:

Humøroppkvikker:

Appelsin
Grapefrukt
Sandeltre

HODEPINE:

Merian
Peppermynte
Lavendel

For å gi musklene energi og styrke:

Ingefær
Sitrongress
Rosmarin

Oljens vitaliserende krefter, helbredende effekt og utstrakte terapeutiske egenskaper er en grunnleggende del av terapien.
Kombinasjonen av massasje og oljene har så små molekyler at de trenger inn via hårsekker og talgkjertler og inn i blodbanen. Dette fører til at oljen gjenoppretter ubalanser forskjelllige steder i kroppen, og spesielt på det området hvor oljene blir påsmurt.
De  den terapeutiske nytten av oljene forbedrer sirkulasjonen og løser opp innestengt energi i spente muskler.
Duftene gir også psykoterapeutiske og fysiologiske effekter, som er med på å sette i gang en helbredelsesprosess av hele kroppen.

De eteriske oljene må i nesten alle tilfeller blandes ut i en baseolje før de smøres på huden. Dette pga at de kan virke hudirriterende i ren form. En del av oljene virker både antiseptiske, antivirale og soppdrepende.

Har du:

– HØYT BLODTRYKK eller EPILEPSI skal du ikke ha rosmarin, men heller lavendel eller ylang-ylang som virker beroligende.

Er du:

– GRAVID er det en del oljer som ikke skal brukes og det skal generelt brukes en svakere blanding.