Ingredienser
- 2,5 dl sammalt rug
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl hvetekli
- 1,5 dl gresskarkjernefrø
- 1,5 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl linfrø
- 2 dl valnøtter
- 1 ts salt
- 1 ss smeltet Cocosa rørt ut i 7 dl vann
Slik gjør du
- Kjør alt det tørre lett sammen i en kjøkkenmaskin med kniv, så har du det i en bolle og heller vannet med Cocosa i og rører godt.
- Fordel massen på to stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott og fordel utover hele brettet og jevn det ut så det er flatt trykket ned.
- Har du varmluft ovn sett den på 150 grader og sett begge brettene inn. Stek i 15 min og ta ut for å skjære passende store biter med en kniv eller pizzakutter. Sett inn i ovnen igjen og stek videre i 30 min.
- Legg knekkebrødene på rist og sett de i ovnen igjen ca. 40 min og senk temperaturen til kun 100 grader. Da blir de helt tørre, sprø og harde.
- Kjøl ned og oppbevar i tett kakeboks.