Selvom det er massasjebehandlinger som jeg driver mest med, bruker jeg også ulike tilleggsbehandlinger. Det kan være fint å bruke øreakupunktur for å hjelpe kroppen litt ekstra.

Det var den franske legen Paul Nogier som oppdaget etter langvarig arbeid av ørebrusken at den kunne sees som en avbildning av et foster opp/ned. Slik fant han det fullstendige bildet av kroppens soner i øret. Han offentliggjorde sine resultater på en kongress i Paris i 1955 og etter det ble kunnskapen spredd til mange land.

  • Som du ser på bildet så vil hodet og det som finnes inni hodet vårt ligge som soner på øreflippen.
  • Deretter kommer nakkesoner og ryggsoner langs brusken som finnes i øret.
  • Øverst finnes soner som går til føtter og hender.
  • Inni øret finnes soner til våre indre organer som hjerte, lunger og fordøyelsesorgan.
  • Utskillelsesorgan, som blære og nyre, og forplantningsorgan ligger i fordypningen over inngangen til øret.

Øreakupunktur er også en verdifulle metode i behandlingen av mange mer somatiske lidelser. Den er ofte svært effektiv når det gjelder smertetilstander etter skader og etter operasjoner.

Dra deg selv i ørene! Du kan stimulere hele kroppen ved å massere ørene dine til de føles myke og varme. Masser opp og ned langs brusken i øret så kan du oppleve at ryggen og nakken føles litt løsere.

Jeg avslutter hver massasjebehandling med ansiktsmassasje. Da masserer jeg også ørene og dermed har du fått massert hele kroppen!

Vil du ha mer enn akupunktur som tilleggsbehandling, kan du bestille egen tid til øreakupunktur ved å finne behandlingen i onlinebookingen varhelse.no/bestill