Badstubad har lange tradisjoner.

I videoen nedenfor sitter jeg i stua og tar badstu.

I en tradisjonell badstu blir vi oppvarmet utenfra, i lufta,men her er det de infrarøde strålene som varmer oss opp innenfra.

På Vår Helse har jeg en infrarød  “sovepose” eller et teppe som du legges inn i.

Du ligger bare i trusa og får et laken rundt deg (av hygieniske grunner) før du legger deg inn i teppet.

Her får du varmet deg godt opp.

Mange helsefordeler (les mer lenger ned).

Jeg har også et slikt badstutelt til utleie.

 

Helsefordelene ved infrarød badstu er mange. Økt blodsirkulasjon, smertelindring, styring av immunforsvaret, avgiftning, økt forbrenning, friskere hud.

Avgiftning

Vi omgir oss daglig av kjemikalier som vi får i oss vi f.eks. mat, drikke, lufta, klær, møbler, kremer vi smører på oss, sigarettrøyk mm. Hver for seg behøver stoffene ikke være så farlige, men summen kan gi konsekvenser.

Huden er en av de viktigste avgiftningsorganene, så infrarød sauna kan være godt for å få giftstoffer ut av kroppen og for å avlaste nyrer, lever og tarm med avgiftning.
En del tungmetaller skilles også bedre ut i svette enn i urin.

Smertelindring

Først og fremt utvider blodårene seg når det er varmt og blodgjennomstrømmingen øker.

Med økt blodtilførsel øker oksygenet i områder i kroppen som f.eks. har betennelser eller skader og vil derfor bidra til smertelindring, samt at skader i vev og kollagen bli raskere reparert.

Dette kan være gunstig for de som sliter med generell dårlig blodsirkulasjon, men spesielt for de med ulike smertetilstander som artritt, fibromyalgi, ryggplager mm.

Den dype oppvarmingen av kroppen minsker muskelsmerter og kan gi bedre bevegelighet i ledd.

Det kan også virke smertelindrende ved muskelverk etter trening.

Økt forbrenning og «treningseffekt»

Infrarød badstue kan være svært gunstig når man ønsker å slanke seg. Kroppen jobber hardt for å holde basaltemperaturen nede ved at hjertet pumper raskere og pulsen øker. Pulsen kan stige til over 120 slag per minutt som er en såkalt fettforbrenningspuls.

Bedre hjertehelse

Høyt blodtrykk er et økende helseproblem i den vestlige verden, og for mange er det nødvendig med blodtrykkssenkende medisiner. Infrarød badstue kan redusere blodtrykket.

Forbedret immunsystem

Den dype oppvarmingen av kroppen trigger også immunsystemet til å jobbe. Dette er en måte å få kunstig feber på, som på den måten sender et signal til immunsystemet om å jobbe. Bedre hudkvalitet og mer elastisitet.

Ved å ta badstue regelmessig vil du merke at huden blir renere og mykere.

Avslapning

En økt i saunaen kan være en svært behagelig og avslappende opplevelse etter en lang og travel dag. Mange opplever en dypere og bedre søvn når man tar badstue på kvelden før man legger seg. Sauna gir en følelse av velvære pga utskillelsen av beta endorfiner, samtidig som smerte blir lindret. Mange tåler ikke sauna pga. for høy varme og problemer med pusten, men dette unngår man ved bruk av infrarød varme.