Når vi har skjulte betennelser er det logisk å tenke at det har noe med hva vi putter inn i kroppen.
Det er mye som skal fungere før vi har en optimal fordøyelse.
Vårt fordøyelssssystem har flere funksjoner:
- Fordøye mat
- Absorbere
- Transportere næringsstoffer
- Avgiftningssystem
- Inneholder Immunglobuliner som reagerer og forsvarer oss mot inntrengere og infeksjoner.
Fordøyelsesmekanismene må være optimale:
Enzymproduksjon: Lipase, protease og amylase blir produsert i bukspyttkjertelen.
Det mikrobiologiske miljøet:
Tykktarmen spiller en avgjørende rolle i nedbrytningen av komplekse karbohydrater. Forstyrrelser i tykktarmens metabolisme er trolig årsak til sykdommer både i og utenfor mage-tarm-systemet.
MAGESYREN dreper uønskede mikroorganismer.
Magesyren inneholder Pepsinogen, som er et inaktivt forstadium til enzymet pepsin.
Pepsinogen har bare denne funksjon og prosessen må fungere før proteiner kan spaltes til peptider og aminosyrer. Dette sikrer produksjon av intrisik faktor, som er helt nødvendig for opptak av vitamin B12
Saltsyre blir skilt ut av kjertler i magesekken. Saltsyren bidrar og er helt nødvendig i fordøyelsen og nedbrytningen av mat. Ubalanse med for mye, for lite eller ikke sur nok magesyre får konsekvenser for helsen. Magesyren bør ha en pH på rundt 2,0-2,5
Resultater av for høy pH og /eller for lite magesyre:
Ufordøyd mat som ligger lenge i magen er superforhold for fremmede mikroorganismer. Det blir som å lagre mat i romtemperatur. Bakterien Heliobacter pylori trives meget godt i hydrogengass. Overvekst av bakterien trigger mageslimhinnen og resultatet er at produksjon av magesyre økes ytterligere
Årsaker til for høy pH og/eller for lite magesyre:
Matforgiftning, mikroorganismer, tarmbakterier, medikamenter, alkohol, sterkt krydret mat, inntak av etsende stoffer, psykiske belastninger og stress.
Gastrostin brukes ved for høy pH på magesyren og for lite magesyre. Balanserer magesyren.
I tolvfingertarmen nøytraliseres maten med basisk bukspytt fra bukspyttkjertelen. Fordøyelsesenzymer er nødvendig for å spalte ned karbohydrater,proteiner, fett og fiber