Ingredienser

  • 2,5 dl sammalt rug
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl hvetekli
  • 1,5 dl gresskarkjernefrø
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 2 dl valnøtter
  • 1 ts salt
  • 1 ss smeltet Cocosa rørt ut i 7 dl vann

Slik gjør du

  1. Kjør alt det tørre lett sammen i en kjøkkenmaskin med kniv, så har du det i en bolle og heller vannet med Cocosa i og rører godt.
  2. Fordel massen på to stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott og fordel utover hele brettet og jevn det ut så det er flatt trykket ned.
  3. Har du varmluft ovn sett den på 150 grader og sett begge brettene inn. Stek i 15 min og ta ut for å skjære passende store biter med en kniv eller pizzakutter. Sett inn i ovnen igjen og stek videre i 30 min.
  4. Legg knekkebrødene på rist og sett de i ovnen igjen ca. 40  min og senk temperaturen til kun 100 grader. Da blir de helt tørre, sprø og harde.
  5. Kjøl ned og oppbevar i tett kakeboks.