• Knekkebrød

    Ingredienser

    • 2,5 dl sammalt rug
    • 2,5 dl havregryn
    • 1 dl hvetekli
    • 1,5 dl gresskarkjernefrø
    • 1,5 dl sesamfrø
    • 2 dl solsikkefrø
    • 1 dl linfrø
    • 2 dl valnøtter
    • 1 ts salt
    • 1 ss smeltet Cocosa rørt ut i 7 dl vann

    Slik gjør du

    1. Kjør alt det tørre lett sammen i en kjøkkenmaskin med kniv, så har du det i en bolle og heller vannet med Cocosa i og rører godt.
    2. Fordel massen på to stekebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott og fordel utover hele brettet og jevn det ut så det er flatt trykket ned.
    3. Har du varmluft ovn sett den på 150 grader og sett begge brettene inn. Stek i 15 min og ta ut for å skjære passende store biter med en kniv eller pizzakutter. Sett inn i ovnen igjen og stek videre i 30 min.
    4. Legg knekkebrødene på rist og sett de i ovnen igjen ca. 40  min og senk temperaturen til kun 100 grader. Da blir de helt tørre, sprø og harde.
    5. Kjøl ned og oppbevar i tett kakeboks.

     

  • Indrefilet, pastinakk og salat

     

     

    Vi brukte indrefilet av elgkalv. Krydret kjøttet med paprika, spisskummen,anis, fennikelfrø før den ble brunet i steikepanna. Inn i steikovnen på 125 grader i 15 min.

    Pastinakk skjæres i staver. rydres med salt, pepper, olje og flytende honning. Settes i ovnen ved 225 grader i 15 min.

    Salat  . Legg rødløskiver i iskaldt vann på forhånd slik at den blir mild og sprø. Ruccola, tomater, saft av 1/2 sitron. Legg løkskivene over.

    Dressing: 1/2 boks snøfrisk, 1/2 boks matyoughurt, 1ts sitronskall, timian,litt honning.

    GODT,GODT, GODT!

  • Red curry med scampi

     

     

    1. Rør sammen dette slik  at det er klart til du skal begynne å woke:

    3dl kokosmelk

    1,5 ss kokossukker

    1 dl kyllingkraft,

    2 ss limesaft,

    3 ss fishsauce

    2 ss Oystersauce

     2.  Rens og kutt opp ca 400 gram grønnsaker:

    sjalottløk, vårløk, squash, brokkoli, sukkererter, paprika

    3Finhakk 3 fedd hvitløk 

     4. Fres så grønnsakene i den glovarnme panna sammen med hvitløken med rapsolje eller kokosolje i ca 2 minutter.Legg dette over i et fat.

    5. Fres 2 ss rød curry i panna. Tilsett blandingen i punkt 1. Kok opp. Smak til. Mer paste eller fiskesaus? Jevn sausen med 3ts maisenna utrørt i kaldt vann.

    6. Tilsett grønnsakene og kok opp. Tilsett scampi tilslutt.

    7. Server umiddelbart med hakket koriander på toppen. Kokt ris som tilbehør.

    Nytes, nytes, nytes!!

     

  • Kjeks til hverdagskaffen (uten mel og melk)

    250 g lettkokte havregryn

    100 g kokosolje

    2 egg

    1 måleskje steviapulver ( NB! Viktig å bruke måleskjeen som følge med steviapulveret, ellers kan det bli for søtt)

    litt rosiner

    Smelt kokosoljen og rør inn steviapulveret. Tilsett havregryn og rosiner. Visp eggene lett sammen og tilsett.

    Lag små kuler, sett på bakepapir, trykk flate.

    Ste midt i ovnen på 160 grader til de er gylne.

    Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks, men de blir nok fort spist opp!

  • Hot og godt! Enkel middag

    Denne suppa var superrask å lage og oppskrifta fikk jeg muntlig av Grethe, så spørs det om jeg husket alt? En ting er i allefall sikkert: Den er rask å lage, veldig god og HOT! Nam, nam! Prøv du også!

    Gulrotsuppe med chili og ingefær.

    – 1 pakke gulrøtter, ca 100g ingefær og 1 chili kuttes opp og kokes mørt.
    – Mos dette med stavmikser.
    – Tilsett 1 terning hønsebuljong og ønsket mengde vann og kok opp.
    – Tilsett ønsket mengde kyllingfile som er oppskåret i cm-tynne terninger, kok videre i et par minutter. Sjekk at kyllingen er kokt.
    -Tilsett 1-3 ss med kokosafett.

    Server sammen med knekkebrød eller brød!

  • Pizza uten mel

    Hverdagspizza uten mel!

    1 blomkålhode deles opp og knuses med stavmikser.
    2 eggehviter og
    1 ts kokosmel tilsettes. Bland dette godt sammen.
    Fordel røren utover et bakepapir og stek bunnen i ca 25 min på 200 grader.

    I mens lager du fyllet.
    Jeg stekte løk, sopp og elgkjøttdeig.
    Jeg tilsatte tomatpure og krydder.

    Jeg brukte revet ost på toppen.

    Når pizzaen så var ferdigstekt og skåret opp, toppet jeg den med ruccolasalat!

    Suksess!

  • TORTILLALEFSER med speltmel

    3 dl siktet fin spelt
    3,5 dl sammalt spelt
    2,5 dl lunket vann
    2 ss smør
    3/4 ts salt

    Kna sammen til en deig. Kjevle ut 12 tynne tortillalefser.
    Stekes på takke eller tørr stekepanne på middels varme til de er gyldne.
    Legges i et klede slik at de ikke blir tørre.

    Bruk fantasien og spis med god samvittighet du som ikke tåler mais eller hvetemel!

  • Frokostblanding med cocosafett.

    Bland sammen det tørre i en langpanne:
    400 g glutenfri havregryn
    100 g solsikkekjerner
    100 g grovhakka hasselnøtter eller andre nøtter du tåler
    100 g rosiner
    50 g kokosmasse
    50 g gresskarkjerner
    50 g sesamfrø
    40 g kokossukker

    100 g cocosafett og 1 dl vann smeltes på lav varme eller i vannbad.

    Bland den våte blandingen med den tørre.

    Settes i steikovnen på 100 grader i 1-2 timer
    Du kan gjerne øke temperaturen litt mot slutten. Det er godt at blandingen får en brentsmak.

    Havremelk smaker fortreffelig til denne frokostblandingen/mellommåltidet/ desserten!
    Mange tåler ikke melk og mel. Her har du hjelp på veien!
    Godt for oss alle!